سلام ، به سایت شرکتی کارائوس خوش آمدید.

روغن سویا

slide-2feca5b
slide-f145459
slide-444258c
slide-f4fec89

سویا چیست؟

توضیحات مربوط به صفحه محصولات روغن سویا

سویا دانه ای سبز رنگ بوده که از درخت چیده می شود و برای مصارف خوراکی و گرفتن روغن، مورد استفادهقرار می گیرد.

دانه ی سویا، دارای ۸ اسید آمینه ضروری برای بدن است. همچنین منبع خوبی از روی، کلسیم آهن و فیبر میباشد. لوبیای سویا، منبع غنی از پروتئین بوده و جایگزین خوبی برای پروتئین حیوانی است. گیاهخواران می توانند از سویا در رژیم غذایی خود به جای گوشت، استفاده کنند.

روغن خام سویا چیست؟

روغن خام سویا از دانه های گیاه سویا به دست میآید. پس از روغن پالم، روغن سویا بیشترین میزان تولید در دنیا را دارد. ترکیب اسیدهای چرب روغن سویا خام، لینولئیک اسید، اولئیک اسید، پالمیتیک اسید، لینولینک اسید و استئاریک اسید می باشد. الیته روغن خام سویا، ترکیبات دیگری مانند توکوفرول و فسفولیپید هم دارد که در مرحله تصفیه جدا میشوند. روغن خام سویا حاوی فسفاتید بوده و روغنی نیمه خشک محسوب میشود.

کاربرد روغن سویا چیست؟

روغن سویا کاربردهای فراوانی دارد و در رژیم غذایی آمریکاییها بسیار موثر است. از جمله کاربردهای روغن سویا میتوان به موارد زیر اشاره نمود:

طریقه مصرف روغن سویا

به چه صورت است؟ روغن سویا مصارف گوناگونی دارد و در بیشتر غذاهای فرآوری شده، مورد استفاده قرار می گیرد. از روغن خوراکی سویا می توان برای انواع پخت و پز و درست کردن ساالد و سس ساالد استفاده نمود. با خرید عمده روغن می توان از آن در صنعت، برای ساخت لوازم آرایشی و بهداشتی، انواع سمومات دفع آفت، رنگ، پالستیک استفاده نمود. این روغن برای مرطوب نگه داشتن پوست و مو و حتی ماساژ دادن نیز مناسب است.

روغن سویا براي سرخ کردن

 روغن سویا به دلیل داشتن اسیدهای چرب اشباع، به نسبت روغن آفتابگردان مقاومت کمتری دارد. به همین خاطر برای سرخ کردن عمیق، بهتر است از سایر روغن ها استفاده شود. به علت تماس روغن با رطوبت و اکسیژن در دمای باال، واکنش های سیکلیزاسیون، ایزومریزاسیون و هیدرولیز رخ می دهد. حاصل این واکنشها ماده ای شیمیایی بوده که برای سالمتی مضر است.

چگالی روغن سویا

دانه های سویا برای روغن کشی، با حالل هگزان مخلوط میشوند تا دانه های سویا از روغن جدا شوند. پس از آن میسال تولید شده، از دستگاه تقطیر عبور کرده و تبدیل به روغن خام می شود. چگالی نسبی روغن سویا ۰.۹۱۹ – ۰.۹۲۵ بوده و نقطه اشتعال آن حداقل ۱۲۱ است. روغن تصفیه شده سویا، رنگی شفاف و روان دارد و عاری از هر گونه بو و مزه نامطبوع است.

تولیدکنندگان روغن سویا در جهان

از جمله تولیدکنندگان روغن سویا در دنیا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

• چین

• هند

• آمریکا

• آرژانتین

• برزیل

• اروگوئه

• پاراگوئه

• روسیه

• کانادا

تصفیه روغن سویا

تصفیه روغن، شامل فرآیندی است که در آن ناخالصیهای روغن حذف میشود. ناخالصی ها، باعث بد رنگ شدن روغن، کف کردن، تولید رسوب و کاهش پایداری روغن خواهد شد، از همین رو، بایستی عمل تصفیه سازی انجام شود. تصفیه روغن خوراکی سویا، شامل صمغ گیری، خنثی سازی، بی رنگ کردن و بی بو کردن روغن می شود. در این مراحل اسیدهای چرب آزاد، رنگدانه ها، مواد معطر و … حذف خواهند شد.

هیدروژناسیون روغن سویا

هیدروژناسیون، به عمل افزودن هیدروژن در محل باندهای دوگانه گفته شده که باعث پایداری روغن می شود. با هیدروژناسیون روغن سویا، میتوان ویژگی های شیمیایی و فیزیکی روغن را تغییر داده و روغن مایع را به نیمه جامد تبدیل کرد. روغن هیدروژنه چربی جامد زیادی دارد و برای درست کردن غذاهایی مانند مارگارین مورد استفاده قرار میگیرد. در نانواییها و قنادیها نیز از این محصول استفاده می شود، چرا که هیدروژنه کردن روغن ها مقاومت آنها را در برابر اکسیداسیون بیشتر کرده و جذب روغن سویا را باال می برد.

جمع بندي براي روغن سویا چیست

دانه ی سویا، مصارف مختلفی در صنعت های گوناگون دارد و می تواند برای تهیه انواع کرم های گیاهی و صابونها، پرورش طیور و… مورد استفاده قرار گیرد. برای مصارف روزانه نیز می توان از روغن سویا، جهت پخت و پز و تهیه ساالد استفاده نمود. سویا، دارای مواد مغذی مفید و الزم برای بدن بوده و مصرف به اندازه آن، فواید بسیاری دارد. در فرایند تصفیه سازی، بوی نامطبوع و رنگ کدر روغن از بین رفته و روغن شفافتری به دست میآید. شما می توانید از این روغن سالم استفاده نموده و سالمت بدن و پوست خود را تضمین کنید.